top of page

Het vrolijke vogelboek van Yuval Zommer

In 'Het Vrolijke Vogel Boek' lees je veel diverse informatie over vogels. Het boek bevat informatie over 15 verschillende vogels, die verspreid over twee bladzijden kort worden uitgewerkt. Daarnaast lees je nog algemene informatie over onder andere nesten, eieren, de vogelstamboom, stadsvogels en vogelwoorden. Op elke bladzijde barst het van de prachtige illustraties die goed passen bij het onderwerp en samen een prachtig boek vormen.


Elk onderdeel heeft een titel waaronder dikgedrukt een vraag staat die past bij de titel. Het antwoord op die vraag wordt kort maar krachtig direct eronder gegeven, waarna dieper op de vraag ingegaan wordt op de rest van de bladzijden met kleine stukjes tekst die allemaal zijn voorzien van een kopje. Voorbeeldvragen die een goed beeld van de inhoud van het boek geven zijn: 'Hoeveel soorten vogels zijn er', 'Waarom zijn flamingo's roze?', 'Waarom kunnen loopvogels niet vliegen?', 'Is een papegaaiduiker een papegaai?', 'Waarom legt een vogel ovalen eieren?' en 'Waarom zingen vogels?'


Net als de andere boeken van Yuval Zommer is dit een ideaal boek om kinderen alles te leren over vogels, welke soorten er zijn, hoe vogels leven, wat vogels eten, waar ze leven, wat jij kunt doen om vogels in je tuin te laten wonen en meer. Er bestaan veel meer soorten vogels dan in dit boek staan, maar je maakt wel kennis met veel redelijk opvallende en bijzonder mooie soorten, zoals de laplanduil, de ijsvogel, de papegaaiduiker, kolibries, zwanen en Chinese kraanvogels.


Een leerzaam boek dus, maar ook een prachtig boek vanwege de kleurrijke illustraties. De kleine stukjes tekst bevatten regelmatig woorden die minder bekend zullen zijn. Achterin het boek vind je daarom nog een bladzijde met een aantal belangrijke vogelwoorden, zodat je nóg meer leert. Een extra uitdaging in dit boek is de zoekopdracht naar de vijftien eieren die verstopt zijn op diverse pagina's. Tot slot vind je nog een register zodat je alle vogels die aan bod zijn gekomen op kunt zoeken in dit boek.

Auteur: Yuval Zommer

Vertaler: Jesse Goossens

Jaar: 2019

Genre: non-fictie

Leeftijd: 8+

Uitgeverij: Lemniscaat

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page