top of page

Het vuurhuisje van Keir Graff


Het vuurhuisje van Keir Graff is een fantastisch boek vol humor over doorzettingsvermogen, verzoening met jezelf en met je familie.


Dit boek gaat over de 12-jarige Dagmar en de avonturen die ze beleeft als ze een hele zomer moet bivakkeren in het bos in een piepklein huisje op wielen ' Allerwielen'. Haar ouders zijn gescheiden. Haar moeder vliegt de hele wereld over voor haar werk, daarom woont Dagmar bij haar vader. Maar haar vader blijkt te weinig geld te hebben overgehouden voor de huur van hun huis waardoor ze nu allemaal in dat huisje moeten wonen ver weg van de bewoonde wereld: Dagmar, haar irritante "kabouter" halfbroertje van 5, haar vader Trent en stiefmoeder Leya.


Stel je voor dat je in zo'n klein huisje moet wonen met zulke diverse mensen. Dat kun je je bijna niet voorstellen...Dagmar gaat veel op onderzoek uit in het bos rondom de plek waar ze staan. In dat bos ontdekt Dagmar een gigantisch gebouw dat eruit zag als een 'verfrommelde prop aluminiumfolie'. Dat blijkt van een miljonair te zijn.


Op haar ontdekkingstocht rondom het huis ontmoet Dagmar de zoon van de miljonair, Blake. Met hem beleeft ze allerlei avonturen. Ze leert de oom en tante van Blake kennen die ook op het terrein leven en ruzie hebben met de vader van Blake. Wanneer er een bosbrand ontstaat, wordt alles en iedereen bij elkaar gedreven en raakt het minihuisje overbeladen vol. Een vol minihuisje op de vlucht voor het vuur.


De taal is prachtig; niet alleen veel woordgrapjes. De schrijfstijl is vlot en spannend, waardoor het leest als een trein. De beschrijving van de omgeving waar het verhaal zich afspeelt is ook knap gedaan; je waant je haast in de bossen als medepersonage.

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page