top of page

Hier zijn Ari en Loek van Yvonne de Vries


Dit is een leuk, goed, serieus en grappig boek over een samengesteld gezin en allerlei op het eerste gezicht simpele problemen verpakt in 31 verhalen van twee pagina's die samen één groot verhaal vormen.


De moeder van Ari en de vader van Loek gaan samenwonen in het witte huis met de groene luiken en daarmee worden ze samen met Ari en Loek, Tijger de cavia en Ari kat de Kanarie een 'samengezin'. Elk verhaal vertelt een belevenis of gebeurtenis die herkenbaar is voor jonge kinderen.

Een handig boek om te praten over gescheiden ouders, nieuwe families en daarbij komende lastige thema's uit te leggen aan jonge kinderen. De schrijfstijl maakt het net even wat pakkender, want met beetje-broers en hele zussen, helemaal-moeders, plus-tantes, echte ooms, gekke opa’s en zachte oma’s boeit dit verhaal. Verder is het boek niet alleen wat betreft schrijfwijze, maar ook vanwege de onderwerpen zeer toegankelijk voor beginnende lezers, maar eigenlijk is dit boek vooral een heel fijn voorleesboek of samenleesboek. Vergeet ook de prachtige tekeningen van Jeska Verstegen niet. Die geven kleur aan het verhaal en maken het beeld bij het verhaal soms net even leuker, grappiger of sterker.

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page