top of page

Hoe droomt een giraf van Beatrix Mannel


Een informatief prentenboek dat vooral opvalt door de krachtige, magisch blauwe olieverfschilderijen van Karolina Benz.


Het boek wordt ingeleid met algemene informatie over uitrusten, slapen en dromen van mens tot dier. Zo lees je bijvoorbeeld informatie over waarom mensen moeten slapen, wat er gebeurt als we slapen en waarom we 's nachts slapen. Soms is die informatie wel wat kort door de bocht, want bij de zin 'als we niet genoeg slapen, worden we ziek', komt veel meer kijken dan beschreven in het boek. Andere informatie is dan weer heel fijn en verhelderend, want wist je dat vogels en zeedieren ook kunnen slapen als ze vliegen of zwemmen?

Daarna wordt van de olifant, de kruisspin de lynx, de walvis, de oehoe, het nijlpaard, de octopus, de giraf, het spookdiertje, de tijger, de fregatvogel, de bever en de zeeschildpad beschreven wat ze in de nacht doen. Wat goed daarbij is dat het niet alleen nachtdieren zijn en dat er eerst heel kort iets staat vermeld over het dier zelf, denk aan wat voor een soort dier het is en speciale eigenschappen van dieren of waar ze leven. Je leert bijvoorbeeld hoe een bepaald dier slaapt, waar ze slapen of wat ze in de nacht doen. Het stukje 'slapen' of 'dromen' is niet bij elk dier erg uitgebreid uitgewerkt, dat had wel iets meer gemogen, want het is een zeer interessant onderwerp en de rode draad in dit boek.


De illustraties zijn magisch. Ze geven niet alleen een goed beeld van het dier in de nacht, maar ook krijg je een goed beeld van waar ze slapen, jagen of eten.


Knap hoe je met relatief weinig woorden en illustraties zo'n duidelijk beeld kan schetsen over het nachtleven of slapen van dieren.

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page