top of page

In een potje en Uit een potje van Deborah Marcero


'In een potje' gaat over het verzamelkonijn Benjamin, die samen met Julia van alles gaat verzamelen. Het zijn veelal standaard dingen, zoals takjes, schelpen, steentjes en veertjes. Ze verzamelen allerlei voorwerpen in allerlei kleuren; een zeer diverse verzameling. Maar dan gaat Julia verhuizen: hoe kunnen ze vrienden blijven? Mooi is de sfeer die je voelt in de illustraties. Vooral de illustratie van alle potten die overal staan in de kamer van Benjamin is prachtig.


Goed in te zetten bij thema's als onderzoekend en ontdekkend leren, verzamelen, wetenschap en techniek, rekenen, herinneringen, vriendschap en seizoenen.


Het daarna verschenen 'Uit een potje' gaat ook over het verzamelkonijn Benjamin. Alleen nu stopt hij al zijn gevoelens en emoties in een potje. Op die manier geeft hij deze emoties en gevoelens plekje. Je voelt 'm al aankomen, al die 'opgepotte' emoties en gevoelens kunnen weinig goeds betekenen; al snel wordt duidelijk dat het juist goed is je gevoelens te uiten. De wijze waarop dit wordt uitgewerkt, is prachtig in beeld gebracht. De kleuren die de gevoelens en emoties hebben, geven een bepaald gevoel bij de bewuste emotie. Daar is duidelijk over nagedacht.


Dit boek is goed in te zetten bij thema's als onderzoekend en ontdekkend leren en emoties.

Schrijver: Deborah Macero

Vertaler: Edward van de Vendel

Jaar: beide 2022

Genre: prentenboek

Leeftijd: 4+

Uitgeverij: Moon

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page