top of page

Je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt van Pimm van Hest


In dit boek wordt er tijdens een kringgesprek een gesprek gevoerd dat gaat over verliefd worden. Een sterk informatief boek!


Meester Tom bespreekt met de kinderen wat ze willen worden later. De een wil fotografe worden, de ander papa van vijf kinderen en Olav wil balletdanser worden. Als Robbert aan de beurt is, zegt hij: 'En ik wil later homo worden!' En daarmee start het gesprek over wat een homo is, dat twee mannen of vrouwen kunnen trouwen en kinderen kunnen krijgen. Je kunt simpelweg niet kiezen op wie je verliefd bent, vindt meester Tom.

Dit prentenboek kan zowel in de onderbouw als middenbouw goed ingezet worden. Misschien nog wel het best in de middenbouw en dan helemaal bij het thema diversiteit en inclusiviteit. Alles komt aan bod: je kunt echt niet kiezen op wie je verliefd wordt en als dat dan een jongen is (als jij een jongen bent) en later ook kinderen wilt; dat kan! De teksten zijn misschien wat lang, maar de boodschap is goed en duidelijk. De illustraties van Esther Leeuwerik zijn erg sfeervol en maken het verhaal nog sterker; erg passend.


De extra uitleg achterin ('wat is verliefdheid nu eigenlijk precies?', 'LGBTQIP+ wat betekenen al deze letters?', 'het homohuwelijk' en 'alle kleuren van de regenboog') en de knutselopdracht zijn fijne toevoegingen!

bottom of page