top of page

Kerstmis met Boer Boris van Ted van Lieshout en Philip Hopman

'Kerstmis met Boer Boris' is een van de vele verhalen over de welbekende Boer Boris. Dit mooie verhaal gaat over nieuw leven, doodgaan en groeien en bloeien.


In fijne en soepele rijm wordt een krachtig verhaal verteld voorzien van speelse, grappige en mooie illustraties van Philip Hopman. Het fijne bij de boeken van Boer Boris is, dat de inhoud blijft verrassen. Zo ook dit boek. Het is zeker geen gewoon kerstverhaal, maar juist een verfrissend, ontroerend en treffend kerstverhaal. De sterke combinatie van de tekst en beeld maakt het een krachtig boek. De tekst vertelt een verhaal, de illustraties tonen een verhaal en samen vormen ze het verhaal van dit boek.

Boer Boris trommelt Broer Berend en Zusje Sam op om een kerstboom uit het bos te gaan halen. Als ze terugkomen op de boerderij komen alle dieren kijken, maar één dier ontbreekt. Het oudste varken. Wat blijkt. Die is doodgegaan. Ze gaan hem begraven. Dat stuk is ontroerend door tekst én beeld. De dieren lijken ook geraakt. Alle andere varkens kijken sip. Ze nemen afscheid. Maar na dat afscheid zitten Boer Boris, Broer Berend en Zusje Sam verdrietig op de bank. Ze maken een plan en gaan het bos versieren. En als ze terugkomen op de boerderij en later bij de plek van het graf van het oudste varken, is er nieuw leven!Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page