top of page

Knots- De grot der wensen van Tijs van Marle


Het eind van deel 2 verklapte al dat het verhaal verder zou gaan en dat deel drie dan start op het moment waar deel 2 eindigt is fijn voor de lezer. Je zit er meteen weer in.


Knots besluit de Grot der Wensen te zoeken, want dat is het enige wat kan voorkomen dat de holenmensen gaan vechten met de Oerkies. Zijn stoere, grappige zusje Tuf en zijn beste vriend die heel praktisch is ingesteld gaan met hem mee. Ze laten zich leiden door een steen met een route erop. Die brengt hen langs de meest gekke plekken en dieren, zoals de prikkel-smikkel-mieren, loopvogels, gevaarlijke hongerige vlijmscherpe haptand-krokodillen, een enorm grote slang, de slagtandstam, een vulkaan en meer. Als ze steen in de hete rivier van lava valt, ontdekken ze een nieuwe kaart op de steen en die kaart brengt hen terug naar waar ze vertrokken zijn. Zal het Knots lukken de wens te doen en nog op tijd terug te zijn, voordat de holenmensen en Oerkies elkaar ontmoeten?

De schrijfstijl is vlot wat mede komt door het spannende avontuur en de humor. Daarbij maken de zwart-wit illustraties van Esther van den Brink het feestje helemaal af; die geven het filmische verhaal heerlijk speelse beelden.


Fijn in deze serie is de herkenbaarheid. De personages hebben dezelfde kenmerken als in de eerdere delen, Tuf heeft weer een dierenvriendje en er is altijd wel iets goeds en slechts aan een plan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page