top of page

Smaakspoken


In dit boek ga je op smaakavontuur met Puck. Puck leert in dit boek alle zeven smaken kennen die er zijn in het restaurant van haar vader, Maro. Haar vader laat haar niet toe in het restaurant als er gasten zijn, maar als ze elke avond al die geuren ruikt die haar zolderkamer binnendringen, wil ze toch wel graag helpen. Helemaal omdat ze elke avond alleen zit, want haar moeder is overleden. Ze wil het liefst dicht bij haar vader zijn. Maar haar vader zegt dat ze dat pas mag, als ze goed kan proeven. Dan pas mag ze de keuken in. Puck wenst dit en als de Smaakspoken bij haar langs komen en alles komen uitleggen over de verschillende smaken, komt haar droom eindelijk uit. Het ene Smaakspook is spannender afgebeeld dan het andere en weer een ander spook ontmoet ze in het donker. Die spannende sfeer is ook te zien in de prachtige illustraties die perfect passen bij dit fantasierijke verhaal.


Dit boek is zeer geschikt om kinderen te laten ontdekken welke smaken er zijn, in welk eten je een smaak terug kan vinden en wat dan bijvoorbeeld bitter van zout onderscheidt. Je zou dit boek dus goed kunnen inzetten om kinderen nieuwe smaken te laten ontdekken, want één ding is zeker: het maakt kinderen echt nieuwsgierig.


Een leerzaam, bijzonder origineel boek over smaken en tegelijkertijd een mooi, ontroerend verhaal wat terug te zien is in hoe Puck en haar vader allebei omgaan met het gemis van moeder en met elkaar.


Knap hoe heel veel feitjes over smaken verweven zijn in één vlot en fijn leesbaar verhaal.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page