top of page

Tim op de tegels van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer


Als Tim buiten gaat spelen, moet hij van zijn vader wel op de stoeptegels blijven, omdat het gevaarlijk is om van de tegels af te gaan. Hij gaat naar buiten en ziet een stapel tegels; daar gaat hij dus meteen maar op zitten. Als de stratenmakers hem eraf willen tillen, geeft Tim aan dat dat niet mag van zijn vader. En zo wordt hij meegenomen op de tegels door de stratenmakers en start zijn avontuur..


De herhaling in de tekst, maakt het verloop van het verhaal voorspelbaar en herkenbaar. En toch eindigt het totaal niet zoals veel kinderen zullen denken. Dat is erg mooi aan dit boek. Mocht je dit duo nog niet kennen: tekst en beeld vullen elkaar aan. Eigenlijk wordt het verhaal verteld door de illustraties. De tekst erbij geeft iets extra toelichting.

Er zitten heel veel telelementen in verstopt, dus genoeg om het tellen te oefenen met jonge kinderen en daar activiteiten aan te koppelen, zoals tegels of auto's tellen in dit boek en dobbelen om vervolgens zelf met het aantal ogen een stapel maken met blokken. Verder is het goed in te zetten als je het over verkeer hebt (heel veel voertuigen) of als je het over regels hebt of over letterlijk en figuurlijke taal.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page