top of page

Tintelvlinders en pantoffelhelden van diverse auteurs met illustraties van Sanne te Loo


Als je iedere dag een gedicht over emoties wilt lezen of behandelen, is dit boek een echte aanrader!


De illustraties zijn prachtig; betoverend, speels en lieflijk waarin de emoties zo mooi naar voren komen en niet alleen door het kleurgebruik. De hele illustratie straalt zoveel uit. Heel goed passend bij het gedicht. Ook passen ze heel goed bij elkaar: in elk gedicht speelt een dier de hoofdrol (meestal een hond of kat). Het geeft net een iets mooiere dimensie aan de gedichten!


Als je heel veel topschrijvers bij elkaar in één boek stopt, zijn de verwachtingen hoog. Simon van der Geest, Hans en Monique Hagen, Pim Lammers, Joke van Leeuwen, Erik van Os en Elle van Lieshout en Bette Westera schrijven weer prachtige (gloednieuwe) gedichten. Gedichten over heimwee, tintels, verdrietig zijn en niet weten waarom, knalknetterblij zijn, pantoffelhelden, over bang zijn, oma's en opa's en nog veel meer.

Dit boek is heel geschikt om voor te lezen vanaf ongeveer 5 jaar of om zelf te lezen voor kinderen vanaf groep 4. Een zo'n lezertje uit groep 4 vond het eerste gedicht al heel gek en grappig ('Draken').


In elk gedicht wordt gespeeld met taal; met ritme en met klanken. Lekker gevarieerd taalspel: beginrijm, eindrijm, grappige zelfbedachte woorden, zinnen die doorlopen op de volgende regel of hele korte zinnetjes.


Heb je poëzie altijd saai gevonden? Na dit boek ben je om!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page