top of page

Robber fikst alles van An Verstraete en Jeska Verstegen


'Robber houdt van fiksen.

Altijd al.

Iets stuk?

Robber maakt het!'


Eigenlijk wel fijn dat er veel stuk is in de wereld, want dan kan Robber veel fiksen, net als haar vader die een eigen reparatiewinkel heeft. Soms moet ze eerst iets kapot maken om het te fiksen en soms fiksen ze iets te veel, waardoor bijvoorbeeld een grasmaaier alle gras weghaalt. Soms zijn klanten boos, maar bovenal probeert Robber haar vader weer te fiksen als hij moe is. Ze fikst alles en zorgt voor haar vader. Als hij maar weer uit bed komt! Zal het haar lukken?


Fijn dat er boeken zijn met een speciaal ontwikkeld lettertype dat beginnende lezers kan helpen met lezen. Dit boek is qua woordkeuze het meest geschikt voor kinderen vanaf midden groep 4. En ook leuker, want een boek als zevenjarige lezen, waarin iemand acht wordt, is toch echt leuker.


Een mooi vormgegeven boek met verhalen over doorzetten, hoop, samen en elkaar voor elkaar zijn (juist als het even niet zo goed gaat). De verhalen sluiten goed op elkaar aan en vormen eigenlijk één groot verhaal. Ze gaan zelfs deels op het vorige verhaal door, waardoor het (voor) lezen van een paar verhalen misschien wel beter is.. De zinnen zijn eenvoudig, kort en in samenhang prachtig gekozen.


Het boek bevat veel bijzondere illustraties van Jeska Verstegen, waarin veel te zien is. Heel goed pasend bij de verhalen en illustraties die zeker zullen aanspreken: prachtig!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page