top of page

Van aap tot sapiens van Bengt-Erik Engholm


Een informatief boek over het verhaal van het ontstaan en het veranderen van de mens.


Het boek bestaat uit diverse hoofdstukken: een revolutie in het hoofd, we beginnen gewassen te verbouwen, iedereen samen, de wetenschap wint terrein, geld en goederen. Al die hoofdstukken bevatten korte stukjes tekst over een specifiek onderwerp, maar samen vormen ze één duidelijk verhaal. Lees over het vermoedelijke ontstaan van de mens, boerderijen, voedsel, steden, machines en de toekomst. De 'gouden regel', 'als ik wil dat jij aardig bent voor mij, dan ben ik aardig voor jou', komt meerdere keren naar voren in het boek en lijkt daardoor een duidelijke boodschap.

De illustraties in het boek zijn een fijne aanvulling. Vooral de cirkel in het begin bij 'de tijd begrijpen' is een welkome toevoeging. Op die manier krijg je snel door hoeveel tijd er niet aan de mens vooraf is gegaan. Ook de illustraties helemaal voorin en achterin geven een goed tijdsbeeld. Op elke bladzijde staan veel illustraties die de soms wat serieuze toon van het verhaal, een humoristische draai geven.


De meeste onderwerpen vloeien heel prettig en logisch in elkaar over, vooral in het begin. Dat maakt het een fijn toegankelijk boek. Af en toe lijkt het alsof de auteur een specifieke mening heeft en die kracht bijzet, maar ondanks dat is dit een goed informatief boek vol met feiten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page