top of page

Vos en Haas- de boom van uil van Sylvia vanden Heede


Prachtig boek voor beginnende lezers. Een fijn lettertype, korte zinnen en een origineel verrassend verhaal over een noot, een eik, een eikel, een boom en een bos.


De boeken van Vos en Haas móet je als leerkracht gewoon kennen. Zulke goede en fijne boeken voor kinderen die net (of al eventjes) kunnen lezen. Er zijn inmiddels al heel wat boeken van Vos en Haas. Het eerste boek heeft maar liefst 6 prijzen gewonnen, dat zegt vaak wel wat.

Ken je Vos en Haas nog niet, dan is dit boek een leuk boek om kennis te maken met de originele stijl die de schrijver Sylvia Vanden Heede gebruikt.

Dit boek is geschikt voor kinderen die net hebben leren lezen in groep 3. Het is een van de eerste boeken in de serie 'ik lees als uil'. Fijn dat er boeken zijn voor beginnende lezers waarin er ook een uitdagende, grappige manier gespeeld wordt met woordbetekenissen. Vos en Haas zijn dan ook ideale boeken om de woordenschat te vergroten.


Dit boek gaat over uil en zijn noot. Als uil een noot opraapt, bedenkt hij dat hij de noot kan opsturen naar pluim: hij is gek op haar. Als hij hulp vraagt aan haas om een pakje te maken voor pluim, wil haas niet helpen. En vos is ook al niet zo behulpzaam; hij is heel sluw. Al snel blijkt de noot een eik te zijn, of toch een eikel misschien? Uiteindelijk ontdekken uil, haas en vos samen hoe alles werkt, nadat haas zegt dat er een boom (en later) een bos in de eikel zit....


De vormgeving is heel speels: grote letters, kleine letters, tekst in afbeeldingen (in briefjes) en de zinnen staan niet allemaal recht onder elkaar. Samen met de mooie illustraties van Thé Tjong-Khing is dit een prachtig, aantrekkelijk geheel.


Een echte aanrader voor groep 3!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page