top of page

Wachten op de sterren van Jonny Lambert


Wie al eens eerder een prentenboek van Jonny Lambert heeft gelezen weet dat deze prentenboeken sterk in elkaar zitten. Misschien ken je 'Gewoon zoals je bent' of 'Oost west, thuis best' wel. De prentenboeken van Jonny Lambert hebben iets liefs en bevatten een wijze les die zacht is verpakt waarbij de illustraties en de tekst elkaar versterken.


'Wachten op de sterren' gaat over Muis die voor de allereerste keer langer mag opblijven om naar de sterren te kijken. Dat brengt natuurlijk de nodige spanning met zich mee. Die spanning van iets nieuws zien en opblijven zullen veel jonge kinderen herkennen. Muis is ongeduldig, kan echt niet wachten en wachten is nu eenmaal heel vermoeiend. Ook weer zoiets herkenbaars. Gelukkig is hij niet alleen, want zijn vrienden Uil en Eekhoorn zijn bij hem. Dat zorgt voor wat afleiding. Een mooie vondst is de komst van Vuurvlieg, want even ziet Muis de billetjes van Vuurvlieg aan voor een ster. Vuurvlieg blijft bij Uil, Eekhoorn en Muis en samen helpen ze Muis om wakker te blijven. Niet geheel verrassend dat Muis uiteindelijk sterren ziet, maar toch krijgt het verhaal een leuk niet te verwachten staartje.


Geen twijfel mogelijk, veel kinderen zullen veel dingen herkennen in dit boek. Misschien niet per se het sterren kijken, maar bijvoorbed wel iets nieuws mogen doen, ongeduld hebben en vriendjes die je helpen. Hier kun je tijdens en na het lezen dieper op in gaan. En dat niet alleen, want dit boek maakt daarnaast goed duidelijk dat wachten wordt beloond en dat je daar dan soms iets anders voor terugkrijgt dat misschien wel leuker is. Het verhaal zelf is niet zo groot, maar wel fijn opgebouwd en goed voor te lezen. De illustraties zijn mooi, zacht en passend bij het verhaal; er is veel te zien. Ze bestaan uit mooie warme kleuren, ook al is het nacht met hier en daar een mooi lichtpuntje.


Goed in te zetten bij thema's als wachten, ongeduldig zijn, opblijven, sterren en vriendschap.

Auteur: Jonny Lambert

Vertaler: Ellen Hosmar / Vitataal

Jaar: 2024

Genre: prentenboek

Leeftijd: 3+

Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page