top of page

Oost west, thuis best van Jonny Lambert


Mooi warm en lief prentenboek over vriendschap, alleen zijn én samen zijn.


Een prachtig prentenboek over Beer die zo'n fijn huisje heeft, maar zich toch eenzaam voelt. Als hij bij zijn buurman Haas aanklopt worden ze vrienden, hoe anders ze ook zijn. Juist dat contrast tussen oud en jong én druk en rustig is heel mooi uitgewerkt in het boek en in het hele verhaal voelbaar. Beer en Haas genieten van alle seizoenen en ook als Haas ziek wordt, zorgt Beer voor Haas. Maar als Beers huis tijdens een storm instort, wordt het huis van Haas het thuis van Haas én Beer. Dat blijkt best ingewikkeld; moeilijker dan alleen samen avonturen beleven. Beer en Haas krijgen fikse ruzie. Natuurlijk komt het goed, maar hoe?


Een hartverwarmend verhaal waar kinderen van zullen genieten. Het verhaal is toegankelijk en wordt versterkt door de warme kleurrijke illustraties waarin de emoties van Beer en Haas prachtig naar voren komen. Zo is elk seizoen in dit boek heel herkenbaar neergezet (frisgroene lente, warme herfstkleuren en een donkere winterstorm). De illustraties zijn speels, soms paginavullend en soms klein.


Dit boek nodigt uit om met kleuters te praten over vriendschap (wat is een echte vriend?) en over thuis (wat betekent 'thuis' eigenlijk?). Maar natuurlijk is het ook gewoon een heerlijk prentenboek om bij weg te dromen tijdens het doorbladeren...

Auteur: Jonny Lambert

Vertaler: Ellen Hosmar/ Vitataal

Jaar: 2022

Genre: prentenboek

Leeftijd: 3+

Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page