top of page

Wat niet in de safarigids van je ouders staat van Joukje Akveld


Op een fijne, luchtige wijze maak je in dit boek kennis met alle dieren die leven in Afrika. Joukje Akveld neemt je echt mee op reis. Uiteraard maak je kennis met de Big Five op zowel aparte bladzijden als op een verzamelplek. Ook ontmoet je onder andere dieren die kleurenblind zijn, de zes grote vogels, vijf dieren die verlegen zijn en dieren die hun eigen naam kunnen zeggen. De dieren zijn ingedeeld in categorieën, wat het overzichtelijk maakt. Zo vind je de vogels bij elkaar en zo vind je de insecten bij elkaar.


De schrijfwijze maakt dat dit boek niet alleen fijn is om te bekijken, maar juíst ook zeer geschikt om te lezen. Je wordt als lezer in de verhalen gezogen en de informatie die je leest, is niet alleen basisinformatie. Er staan grappige weetjes in (want wat moet je bijvoorbeeld doen als je een buffel aanstaart?) en de manier van de lezer aanspreken is een beetje te vergelijken met die van Bibi Dumon Tak en Lotte Stegeman.

Wat dit weetjesboek aantrekkelijk maakt, is de fijne vormgeving. Van elk dier waar je kennis mee maakt, zie je een paginagrote foto van Ariadne Van Zandbergen met daarnaast dus interessante informatie op een zeer toegankelijke manier gebracht. Bij elk dier vind je ook een leuk weetje in een apart tekstblok.


Om zelf te lezen vanaf een jaar of 9, maar ook zeer geschikt om kinderen meer te leren over de wereld en dus te gebruiken als je meer wilt weten over Afrika. Thuis kun je het als naslagwerk gebruiken, op school zou je elke dag een bladzijde over een dier kunnen voorlezen of activiteiten koppelen aan dit boek die passen bij Afrika, dieren of bijvoorbeeld aardrijkskunde.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page