top of page

We bakken en dierentuin van Marit Törnqvist

Een boek op rijm dat heel eenvoudig en heel herkenbaar is voor jonge kinderen. Het fantasierijke en het heerlijke ritme, dat haast uitnodigt tot het zingen van het verhaal, maken het een heel fijn boek om voor te lezen.


Het boek gaat over een meisje dat bij een jongetje gaat spelen; ze gaan allemaal een leuke dingen doen. Ze gaan met de berentrein, ze gaan lekker in een badje buiten, ze gaan op zolder spelen bij de voorleesslang van wel 100m lang, ze gaan koekjes bakken, klimmen in de bomen en nog veel meer. Eigenlijk heel eenvoudige en herkenbare dingen, maar door de fantasie die vooral te zien is in de illustraties kunnen jonge kinderen toch geprikkeld worden nieuwe dingen te gaan ontdekken. Elke bladzijde spreekt iets anders aan en dat maakt dit boek zo boeiend. Vooral die voorleesslang is aantrekkelijk. Hoe loopt zijn lijf? Leuk om te volgen van kop naar staart. Ook valt genoeg te tellen en te sorteren in dit boek.


De illustraties zijn prachtig, vol mooie kleuren, waarbij vooral de illustratie met de vogels echt schitterend is, maar zelfs die waarbij de kinderen op de grond liggen precies goed in hun zelfgetekende vlindervleugels op de grond. Daar spat ook de kleur en de warmte vanaf. In de kleurrijke en warme tekeningen zit ook mooie diversiteit. Zo is het jongetje het tegenovergestelde van het meisje.


Goed toe te passen of voor te lezen als het gaat om samen leren spelen, maar ook als het gaat om nieuwe dingen en nieuwe werelden leren ontdekken en die weer verkennen.


Je kunt met kinderen alle kanten op om te bespreken wat je allemaal kunt doen als je samen gaat spelen en hoe creatief je kunt zijn samen.

Auteur: Marit Törnqvist

Jaar: 2023

Genre: prentenboek

Leeftijd: 3+

Uitgeverij: Querido


Comentarios


bottom of page