top of page

Wereld voetbal atlas van Gerard van Gemert


Een mooi en fijn vormgegeven recent overzichtsboek waarin je op reis gaat door meer dan 40 grote en kleine voetballanden. Het boek barst van de interessante, leuke en luchtige weetjes en harde feiten voorzien van speelse en mooie illustraties van Job van Gelder passend bij de stijl van bet boek. Ontzettend aan te raden voor voetbalfans, vooral voor kinderen in de bovenbouw, maar ook kinderen in de middenbouw kunnen hier al veel plezier aan beleven.


Je reis start op het eerste continent, Europa, en wel in Nederland. Vervolgens reis je verder door relatief veel bekende en minder bekende landen of regio's in Europa (bv. Oost-Europa Noord en Oost-Europa Zuid). Vervolgens reis je door Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië, waar je per continent een paar landen leert kennen. Er volgt eerst over elk continent nog wat algemene informatie over het continent en het voetbal in het continent. Jammer dat niet alle grote landen aan bod komt, maar dan was dit natuurlijk een veel te dikke pil geworden!


Op elke spread van een land vind je op de linkerbladzijde een mooie kaart van het land met illustraties van voetbalkenmerken erin, zoals stadions, logo's en shirtjes van voetbalclubs, (een bekende) voetballer(s) uit dat land en enkele culturele plekken. Op de rechterbladzijde vind je informatie over kenmerken van het land, bijzondere plaatsen, bijzondere voetballers en andere bijzonderheden in de (voetbal)geschiedenis en leuke wist-je-datjes. Heel toegankelijk voor kinderen door de korte stukjes tekst over de diverse onderdelen.

De vormgeving is erg aantrekkelijk. Elk hoofdstuk (en dus elk continent) wordt ingeleid met een shirt in het midden en typerende illustraties die passen bij voetbal en het continent, zoals tulpen bij Europa, het vrijheidsbeeld bij Noord-Amerika en piranha's bij Zuid-Amerika.


Extra leuk: het is een super recent boek, zelfs de EK-winst van de Engelse vrouwen in 2022 staat er in!


Lestip: laat leerlingen een land, dat mee doet aan het WK, uit het boek kiezen om daar vervolgens meer kennis over op te doen zodat ze uiteindelijk aan de hele klas over de (voetbal)geschiedenis van deelnemende landen kunnen vertellen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page