top of page

Wonderbos van Jan Paul Schutten en Medy Oberendorff


Wonderbos doet je verwonderen. Wat een prachtig, betoverend informatief boek is dit.


In elf hoofdstukken lees je veel informatie en vind je veel weetjes over het bos, de natuur, de dieren en planten. De titel verklapt het al: alle wonderen van het bos worden toegelicht. Alle is misschien wat zwaar uitgedrukt, want niet elk bos is hetzelfde en elk bos heeft eigen geheimen.


De elf hoofstukken hebben allemaal dezelfde structuur en allemaal een eigen thema. Eerst op twee pagina's een schitterende zwart-wit tekening en vervolgens worden details van die tekening op de volgende bladzijde toegelicht met illustraties in kleur. Fijn dat overzicht.

In het boek lees je informatie over bijvoorbeeld kriebelbeestjes, fotosynthese, nachtdieren en de rol van de mens. Veelal op een zeer toegankelijke en soms grappige manier. Vergeet ook vooral niet op de speelse titels te letten, zoals 'Dank je wel, bomen!' of 'Dodelijke schoonheid'. Als dat niet alleen al een trigger is om een hoofdstuk te lezen.


Maar bovenal valt dit boek op vanwege de schitterende voorkant en de fijne grote potloodtekeningen van Medy Oberendorff. Die tekeningen lijken soms haast foto's. Het zijn prachtige tekeningen waar veel in te ontdekken valt, want vind jij de verborgen dieren? Mocht dat lastig zijn, dan vind je achterin in het boek per plaat welke dieren je terug zou kunnen zien in de plaat.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page