top of page

Beste broers van Jowi Schmitz


Prachtverhaal over ‘Waf en Wobbie’, oftewel Raf en Robbie, twee broertjes van 9 en 5 jaar, die het tegenovergestelde zijn van elkaar. Raf is een denker en Robbie een kletskous. Ze verhuizen met hun ouders naar het platteland, naar de boerderij van oma en opa. Hun vader en moeder hebben regelmatig woorden met elkaar, moeder is druk met haar werk in het ziekenhuis en vader is een ‘ei aan het uitbroeden’, hij is op zoek naar wat hij nu echt wil. Oma is al oud en superlief. Opa is wat nors en stil, maar volgens oma ‘van binnen heel blij’. Raf en Robbie beleven allemaal avonturen, vooral in de nacht in het bos of bij de toren van opa, de geheime plek van opa waar hij met oma sterren wil kijken, maar ook als er niemand thuis is. Denk aan de vosjes, het redden van opa en het ziek zijn van oma.

De band tussen de broers komt heel goed naar voren, net als de angsten die op alle vlakken in het boek voorkomen én die worden overwonnen. De taal in het boek is prachtig beeldend en erg toegankelijk voor kinderen die al even kunnen lezen, door de korte zinnen, maar ook zeker geschikt als voorleesboek vanaf een jaar of 6.


In het boek vind je ook een aantal warme illustraties van Chuck Groenink, die de kern van het verhaal en de sfeer van het verhaal goed weten te vangen.


Heel hartverwarmend en mooi verhaal over familie, dapper zijn, het anders doen en groei. Een echte aanrader!

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page