top of page

De beestenbaas van Marte Jongbloed


Dit boek is het tweede deel van de grappige, vrolijke en avontuurlijke serie over Wies en oma Wisse. Heel fijn aan de boeken in deze serie is dat ze erg goed los te lezen zijn. Je hebt het eerste deel niet nodig om dit boek te kunnen lezen en te weten wie wie is, want de personages staan allemaal uitgelegd voorin het boek met 'pasfoto' en uitleg.


Het verhaal in dit boek gaat over een ontvoering in de dierentuin. De gekke oma Wisse neemt haar kleindochter Wies mee naar de dierentuin, want buiten leer je meer dan op school. Maar in de dierentuin gebeuren vreemde dingen, want wie begluurt hen en waar is Oma Wisse ineens gebleven? Wat blijkt, er zijn meer mensen verdwenen. Wies trommelt haar vrienden en de vrienden van haar oma op om oma Wisse en de andere verdwenen mensen te zoeken. Kunnen ze oma vinden?


Het boek is makkelijk leesbaar en bevat veel humor; alleen de namen zijn al leuk. Het zijn best veel verschillende namen om te onthouden, maar gelukkig kun je dus af en toe terugkijken naar de eerste bladzijden waar de personages allemaal staan. De spanning is regelmatig voelbaar, maar door de wendingen in het verhaal, de woordgrapjes en de grappige en sprekende illustraties blijft het een lekker luchtig verhaal. De vrolijke en fleurige illustraties maken het namelijk extra aantrekkelijk. De speelse vormgeving helpt daar zeker bij.


Een aanrader voor sterke groep 4 en 5 lezers.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page