top of page

De bosbaas van Marte Jongbloed


Wil je kinderen van een jaar of 8 aan het lezen krijgen, dan raad ik je de vier spannende, grappige en avontuurlijke delen (de vijfde is in de maak) van de 'bazen-serie' over Wies en haar oma Wisse aan. Fantasierijke boeken vol humor en toegankelijke taal en diverse onderwerpen die goed passen bij de belevingswereld van kinderen.


In De bosbaas beleeft Wies weer een nieuw avontuur. De gekke, lieve oma Wisse raakt tijdens een speurtocht van de boswachter verdwaald in het bos samen met Charlotte Vogeldans, Rodelia Rozeboom, meneer Abdoel, meneer Bolderkar en Mieke Mosterd. Omdat de nood hoog is, schakelt Wies haar ouders in, die op geheime missie zijn en niet gestoord mogen worden. Ze kunnen zelf niet komen, maar ze sturen hulp. Wies en haar vrienden Herre en Jazz en Zane gaan op zoek naar oma Wisse en haar vrienden mét de continentcrosser. Een prachtig uitgewerkt avontuur en een verrassend, maar toch enigszins voorspelbaar einde.

Heel hilarisch wat de bejaarde bewoners uit Huize Grijsoord allemaal delen en doen in het bos. Extra grappig is het fragment over hoe oma Wisse en de rest proberen op te vallen in het donkere bos. Iets met ondergoed...


De kleurrijke en vrolijke illustraties zijn net als in de andere delen weer volop aanwezig en vullen het verhaal goed aan. Soms zijn ze gewoon té grappig.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page