top of page

De nachtlantaarns van meneer Makkelie van diverse auteurs


Wat gebeurt er als je een ontzettend goede illustrator en een aantal topschrijvers combineert in een boek? Dan krijg je dit ontzettend prachtige pareltje!


Een boek vol schitterende, dromerige fantasierijke verhalen in een heerlijk warme setting. Het zijn allemaal korte verhalen én één gedicht van ongeveer drie bladzijden. Het is een ideale voorleesbundel om elke dag één verhaal uit voor te lezen. De verhalen zijn kort en ze gaan allemaal weer over iets anders, maar wat ze allemaal gemeen hebben, is toch wel de rijke fantasie en de rijke taal.


Je vindt in deze bundel verhalen over weerwolven in een doolhof des doods, over vleugels, slangen, musicals, de tandenfee, of over graag willen dansen terwijl je geen benen hebt, en uiteraard nog veel meer. En dat allemaal met personages die de prachtigste namen hebben, zoals Oemi, Xeno, Nelia, Alf en Kwasi. Je blijft geboeid.


Dat de illustraties de kern van de bundel vormen is duidelijk, wat een pracht! Om in te verdwalen. Schitterende dromerige kleuren met waanzinnige details en ontzettend divers. Woorden schieten haast te kort...


Wat extra knap is aan deze verhalenbundel is dat Alice Hoogstad 14 prenten getekend heeft en dat 13 verschillende schrijvers droomverhalen bij deze prenten hebben geschreven. Er waren dus eerst illustraties en aan de hand van de illustratie is een eigen verhaal geschreven dat past bij de illustratie. Deze verhalen hebben een echt eigen stijl en als je goed leest (of minder goed als kenner), kun je de schrijver soms wel raden. Sjoerd Kuyper is de enige auteur die twee verhalen heeft geschreven: het eerste en het laatste verhaal waardoor de cirkel weer rond is. De andere schrijvers zijn Paul van Loon, Jan Paul Schutten, Maranke Rinck, Dolf Verroen, Koos Meinderts, Marjolijn Hof, Jowi Schmitz, Bart Moeyaert, Daan Remmerts de Vries, Bette Westera, Benny Lindelauf en Annet Schaap.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page