top of page

De truc met de dollende dassen van Jacques Vriens


Een nieuw, grappig, spannend toegankelijk, en mooi avontuur van De bende van de Korenwolf!


Pepijn, Eefje, Joost en Nina wonen met hun ouders en oma in hotel De Korenwolf. De kinderen vormen samen 'De bende van De Korenwolf' (met oma als erelid, die de boel bij elkaar houdt en de neuzen de goede kant op houdt). Misschien ken je wel een ander boek over hun avonturen, dan weet je al dat de kinderen altijd van allerlei spannende dingen beleven. Dit keer komen de kinderen erachter dat er in Het Donkere Dassenbos, achter hun hotel, een weg komt. Dat willen ze voorkomen. Ze gaan handtekeningen verzamelen, bekladden een auto en het gemeentehuis en zetten uiteindelijk een nachtcamera in om bewijs te verzamelen. De ene actie is iets liever dan de andere en de politie komt dan ook zeker een paar keer in beeld (leuk voor het feestje van Nina, want die wil dat ze komen op haar verjaardag!), maar ze zetten alles op alles voor het behoud van het bos. Door al deze acties hopen de kinderen te ontdekken of er daadwerkelijk dassen leven in Het Donkere Dassenbos, want dat zou de enige manier zijn om de voorkomen dat de weg er komt.


De broers en zussen zijn op hun eigen manier erg leuk. Stoere puber Pepijn, Eefje met al haar briljante ideeën, Joost de uitvinder en de schattige, eigenwijze, jonge Nina. Het samenspel tussen de vier kinderen maakt dit een zeer aantrekkelijk boek.

De humor die in elk hoofdstuk aanwezig is (waar je soms hardop van moet lachen), de korte hoofdstukken (allemaal even leuk, grappig of spannend), de fantasie (vooral van Nina), de mopperende ondeugende ober (meneer Goemie), de leuke namen die de kinderen geven aan mensen van wie ze de naam niet weten (Grote Snor en Dikke Bril) of de grappige woorden voor moeilijke woorden (bewegingssnor i.p.v. bewegingssensor) zorgen ook voor veel plezier tijdens het lezen. En niet te vergeten de vele mooie illustraties, die passen echt perfect bij het boek: speels, grappig, maar bovenal is De Korenwolf zonder de illustraties niet De Korenwolf!


Een fijn toegankelijk boek! Door een boek als dit, hebben lezers zeker veel leesplezier!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page