top of page

Kom uit die kraan!! van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad


Bart komt graag kijken bij de bouw. Hij kijkt graag naar alle machines en zou weleens zo'n machine willen besturen. Die droom wordt snel werkelijkheid. Eerst plet hij met de wals een auto, daarna stort hij beton op straat, vervolgens tilt hij een politieauto de lucht in en krijgt hij daarna op zijn kop van de politie, Maar wat de politie en anderen niet weten, hij deed dit allemaal met een doel en wel een heel goed doel. De oplettende luisteraar die goed kijkt en luistert zal door hebben wat er allemaal op de achtergrond gebeurt. Eén ding is zeker: één keer de krachtige tekst voorlezen is niet genoeg en één keer kijken naar de prachtige illustraties is ook niet genoeg. Dit boek vraagt erom meerdere keren bekeken te worden.


Met dit prentenboek kun je alle kanten op. Je kunt onder andere werken aan woordenschat, regels en wetten, techniek (bouwen), rekenen (o.a. tellen en meten) en aan onderzoekend leren. Uiteraard kun je dit boek gewoon lekker voorlezen en tijdens en na het voorlezen het gesprek aangaan over wat kinderen zien en wat Bart doet én wat kinderen hiervan vinden.

Je kunt ook werken aan woordenschat en dan specifiek woorden die passen bij bouwen/techniek, want er komen veel begrippen in voor die krachtig afgebeeld zijn. Verder kun je ook werken aan rekenen door aan de slag te gaan met bijvoorbeeld personages of auto's tellen of op begrippen als klein en groot (meten) te behandelen.


Niet voor niets won dit boek in 2016 een Zilveren Griffel. Door de kracht van de tekst, het samenspel tussen tekst en illustraties, waarbij de illustraties een deel van het verhaal vertellen, is dit een boek dat goed zal aanslaan bij kleuters. Juist vanwege de humor, de onverwachte wendingen, de extra dimensie in het verhaal en de sterke opbouw is dit een voorleestopper.Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page