top of page

Niemand ziet het van Dolf Verroen


Een krachtig boek over eenzaamheid, anders zijn en jezelf zijn.


Het is de tijd na de Tweede Wereldoorlog, niet zomaar een tijd waarin je openlijk durft te vertellen dat je homo bent. De 13-jarige Viktor durft het er in ieder geval met niemand over te hebben. En dan wordt er ook nog een meisje verliefd op hem...wat nu?


Je leert Viktor in de korte hoofdstukken goed kennen. Deze hoofdstukken zijn losse korte verhalen vormen die allemaal met elkaar samenhangen. Je krijgt een goed beeld van die tijd (opvoeding, school, geloven, geaardheid, huwelijksproblemen etc.), je leest in welke lastige tijd Viktor opgroeide en in welke moeilijke situatie Viktor zich bevond.


Door het taalgebruik en de stijl kan het boek soms wat lastig te volgen zijn voor kinderen die net in de bovenbouw zitten. En ook vanwege het onderwerp, zou dit boek misschien nog wel beter tot zijn recht komen op de middelbare school. De illustraties van Charlotte Dematons zijn weer prachtig en ingetogen; deze zeggen zo veel over het verhaal.


Dit boek heeft in 2020 een Zilveren Griffel gewonnen en in de 20e aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast kun je meer horen over Dolf Verroen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page