top of page

Tuf- Het stoerste meisje van de oertijd van Tijs van Marle en Esther van den Brink


Na drie delen over Knots, een holenmensjongen die allerlei avonturen beleeft, krijgt Tuf, het zusje van Knots, een eigen verhaal. Tuf heeft in de boeken van Knots een zeer geslaagde toegevoegde rol. Ze zorgde er net even voor dat het verhaal grappiger en liever werd. Dat belooft wat in een eigen deel!


Het is even wennen, want de stijl in dit boek is totaal anders. Waar in de boeken over Knots de tekst het verhaal vertelt en de illustraties het beeld erbij vormen, vertellen in dit boek tekst en illustraties samen het verhaal; ze kunnen niet zonder elkaar. Precies zoals een echte graphic novel doet. Het samenspel is sterk, vooral doordat de illustraties heel divers zijn en doordat ze humor uitstralen.

Het verhaal is er wel weer een zoals je kunt verwachten van Tijs van Marle: er moet iets gezocht worden (Tuf is haar knuffelkonijn kwijt), de zoektocht zit vol verrassingen (Tuf trotseert samen met haar vriend Isidoor de bonte gaapkat onder andere siddercavia's, stinkende reuzenkalkoenen, een donkere kloof, giftige neushoornkevers), waarna het uiteindelijk gevonden wordt (ze vinden het knuffelkonijn en starten de avontuurlijke terugreis). En dat alles in de vorm van een soort rondreis. Fijn voor jonge lezers die meer van deze boeken lezen, je weet wat je kunt verwachten.


Groot pluspunt is het lettertype speciaal voor dyslectische kinderen. Zeer geschikt om door kinderen vanaf ongeveer zeven jaar zelf te laten lezen
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page