top of page

Vrede van Baptiste Paul Miranda Paul


'Vrede is wat volgt

als je elkaar kunt vergeven

en ieder een kans krijgt

op een beter leven.'


Voor iedereen betekent vrede wat anders, helemaal voor kleine kinderen. In een onstuimige tijd als deze is dit prentenboek een fijne aanvulling. Dat vrede iets kleins en simpels kan zijn of juist iets heel groots wordt aan de hand van vooral de warme illustraties duidelijk. Vrede krijgt elf verschillende betekenissen door verschillende kinderen én dieren. Uit de illustraties valt goed op te maken dat deze kinderen en dieren uit diverse landen of streken komen. Dat is bijvoorbeeld te zien aan kleren, dieren, gelaatstrekken en haardracht. Sommige kinderen zie je op meerder bladzijden terugkomen, maar vaak staat iemand anders of een ander dier daar weer centraal. Mooi met elkaar verweven. Wat ook fijn is aan het boek dat diversiteit en inclusiviteit aandacht krijgen. Zo zie je een meisje op krukken en diverse culturen en gebruiken.

Leuk om met kinderen te ontdekken welke werelddelen of landen in dit boek voor komen. Lestip daarbij is om samen te bedenken wat voor jou vrede betekent.


Achterin het boek vind je extra informatie over hoe dit boek tot stand is gekomen. Daar vind je ook dat bepaalde dieren vredessymbolen uit culturen van over de hele wereld zijn. Dat herken je als voorlezer dus duidelijk in dit boek.


Goed in te zetten bij thema's als diversiteit, respect, culturen, waardering en uiteraard bij thema's als ruzie en vrede.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page