top of page

De beste meester van de hele wereld van Manon Sikkel


Een heel vrolijk, grappig, speels en avontuurlijk boek. Perfecte ingrediënten voor gegarandeerd leesplezier!


Als je op de beste school van de wereld zit en de beste juf van de wereld hebt, wat gebeurt er dan als die beste juf met zwangerschapsverlof moet en je ineens een meester krijgt? Dan wordt dat dan toch vanzelfsprekend de beste meester van de hele wereld? Of toch niet? Marie weet het niet zo goed met de invalmeester Frenkie. Hij trekt kinderen voor, er ontstaan ineens vriendengroepjes (waar voorheen iedereen elkaar leuk vond) en meester Frenkie vindt meesters het beste en belangrijkste. Als de klas dan ineens op schoolreisje gaat naar een onbewoond eiland en de meester de klas aan hun lot over laat (wel voorzien van allerlei materialen en eten en drinken, dat dan weer wel) weet Marie het zeker. Zonder meester, zonder telefoon, ver weg van de bewoonde wereld, dit klopt niet. Hoe gaan ze dit gekke avontuur doorkomen?


De schrijfstijl van deze serie (lees ook 'De beste school van de hele wereld' en 'De beste juf van de wereld') is pakkend, fijn, vrolijk en grappig. De dialogen en de wisselwerking met de vrolijke en vele illustraties zijn erg sterk en maken dit een zeer goed leesbaar boek.


Manon Sikkel stopt weer diverse thema's in één boek. In haar boeken spelen thema's als vriendschap, familie, diversiteit en doorzettingsvermogen vaak een grote rol. Zo ook in dit boek. Thema's die heel mooi met elkaar verweven zijn.


De drie delen zijn zeer goed afzonderlijk leesbaar.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page