top of page

Het dierenrecordboek Katharina Vestre


Wat een aanwinst dit informatieve boek! Er staan erg veel diverse dierenrecords in dit boek die op verschillende en heel originele manieren worden uitgewerkt, wat het een zeer aantrekkelijk boek maakt.


Het boek is onderverdeeld in verschillende thema's zoals snelheid, springen, zweten, plas, scheten, reizen en zintuigen. Op twee bladzijden wordt één thema uitgewerkt met korte stukjes tekst verspreid over de pagina's. Deze tekst is erg toegankelijk door de (veelal) korte zinnen en soms grappige, griezelige en gekke weetjes. Er staan veel getallen en titels in meestal andere kleuren die de informatie compleet maken.


Het is ook een interactief boek met een zoekplaat bij het thema 'camouflage' en de vraag: 'Welke dieren hebben zich hier verscholen?' Ook staat er af en toe een vraag aan de lezer, zoals op de pagina 'geurende insecten' na vier beschrijvingen van geuren van dieren: ' Welke geur is het lekkerst? Kies zelf de winnaar!'


Op een aantal bladzijden staat een top drie, bijvoorbeeld 'Welk dier maakt het hardste geluid?' of 'Wie slaapt het meest?'. De lezer wordt zo echt betrokken bij het verhaal.

Voor kinderen is het een overzichtelijk boek met stukjes duidelijke tekst verspreid over de pagina's en veel (grote) illustraties. De illustraties hebben toegankelijke, zachte kleuren en maken van dit boek een pareltje. Verder is de dierenlijst achterin ook fijn. Kinderen kunnen zo een dier opzoeken. In de lijst staan namelijk alle dieren die meedoen in dit recordboek.


Goed in te zetten bij natuur, rekenen, begrijpend lezen en veel meer!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page