top of page

O Pinokkio van Imme Dros en Carll Cneut

Pinokkio kennen we (hoogstwaarschijnlijk) allemaal wel, want daar zijn al veel boeken en films over verschenen. Maar ken je dit boek al? 'O Pinokkio' is een prachtig en sterk uitgewerkt boek waarbij tekst en beeld samen het eeuwenoude verhaal nieuw leven in blazen.


De voorkant van het boek valt direct op en als je het boek doorbladert, vergaap je je aan de schitterende, verbazingwekkende, soms wat duistere illustraties in hoofdzakelijk roodtinten, bruintinten en zwart. Stuk voor stuk kunstwerken, die dit verhaal ontzettend veel sfeer en kracht geven. Precies passend bij het oude verhaal en toch in een nieuw jasje.


Het verhaal Pinokkio van Carlo Collodi verscheen al in 1883 en het feit dat een klassiek verhaal in een nieuw jasje misschien wel meer aanspreekt, zegt wel wat. In dit verhaal neemt Imme Dros je in eenvoudige korte zinnen en krachtige, soms wat humoristische taal mee van het ontstaan van Pinokkio tot het moment dat hij een echte jongen wordt. Die groei is beschreven als een tocht die heel beeldend, eerlijk, soms wat hard, maar heel mooi uitgewerkt is. Soms een klein beetje spannend en soms bezorgen de gebeurtenissen je een kleine glimlach.


Het verhaal wordt ondersteund door de prachtige illustraties van Carll Cneut. De grote illustraties zijn ontzettend sfeervol en heel divers, waarbij je oog direct naar Pinokkio wordt getrokken. Soms ogen de illustraties wat duister en juist die illustraties passen bij het verhaal. De kleine speelse tekeningen naast de tekst, zijn soms weer juist grappige schetsen.


Eigenlijk is dit een boek voor jong en oud. De voorlezer zal genieten van de sferen en het verhaal. De luisteraar zal geboeid luisteren door de kracht van de meesterlijke woorden, de spanning en de humor. De tekst is daarnaast makkelijk zelf te lezen vanaf een jaar of 8, maar door de grote van het boek en de betoverend mooie illustraties is dit meer een voorleesboek.

Schrijver: Imme Dros

Illustrator: Carll Cneut

Jaar: 2024

Genre: fictie/ voorleesboek

Leeftijd: 8+/6+

Uitgeverij: Querido

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page