In 'Het Bijzondere Beestjes Boek' leer je 18 verschillende beestjes kennen. Verspreid over twee bladzijden staan een paar korte stukjes tekst met de meest belangrijke informatie over het beestje, zodat je een goed beeld krijgt. Op elke bladzijde staan mooie illustraties die goed passen bij het beestje en zijn leefomgeving. Door de combinatie van kleine stukjes informatie en veel illustraties is dit een aantrekkelijk boek
Het boek start met een algemene introductie over allerlei beestjes die je in het boek kunt vinden, wat tips als je beestjes gaat zoeken en wat algemene informatie over insecten, slakken, spinnen, duizendpoten en miljoenenpoten en wormen. De beestjes in dit boek zijn redelijk alledaags, maar je leert ook wat over dierengroepen, zoals babybeestjes, huisbeestjes en tuinbeestjes. De informatie over deze beestjes staat ook op twee bladzijden, net als de rest van het boek. Bij elk dier staat dikgedrukt een vraag. Het antwoord op die vraag staat kort maar krachtig direct eronder, waarna dieper op de vraag ingegaan wordt op de rest van de bladzijden met kleine stukjes tekst die allemaal zijn voorzien van een kopje. Voorbeeldvragen die een goed beeld van de inhoud van het boek geven zijn: 'Wat doet een mot de hele dag?', 'Waarom zoemen bijen zo?', 'Zijn beestjes bang voor het donker?', 'Waarom vliegt een vlieg rond eten?', 'Heeft een duizendpoot echt 1000 poten?' en 'Hoe langzaam gaat een slak?'
Doordat de informatie bestaat uit zeer kleine stukjes tekst, leer je een beestje maar heel globaal kennen. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant leer je juist wat bijzondere dingen over het beestje; dat maakt dit boek aantrekkelijk. Zo ontdek je dat een spin veel haar heeft, een vlieg speciale ogen heeft en dat bijen dansen.
Daarnaast staat er op veel bladzijden een kijkopdracht, bijvoorbeeld 'Zie jij... een rups die mee komt picknicken?' Dat houdt je scherp en zo kun je op een andere manier kijken naar de prachtige illustraties. Achterin het boek vind je de antwoorden op deze kijkopdrachten. Ook staan er nog specifieke woorden in die een beestjesexpert zou gebruiken. Tot slot kun je in het register makkelijk zoeken naar een specifiek dier of een onderdeel van van een dier.
Geschikt om in te zetten bij thema's als dieren, de natuur, lente, planten en meer dat te maken heeft met een van deze onderwerpen.
Auteur: Yuval Zommer
Vertaler: Jesse Goossens
Jaar: 2016
Genre: informatief
Leeftijd: 8+
Uitgeverij: Lemniscaat
Comments